HRONO HLEB
Hrono ishrana je balansiran način ishrane koji prati rad metabolizma. Ako želite da jedete, a da budete mršavi, onda je hrono ishrana pravo rešenje za Vas. Iako je smišljena u Francuskoj još 1986. godine, kod nas je tek sada u ekspanziji. U ovoj ishrani ne morate da vodite računa o broju kalorija i količini hrane, ali morate da jedete u određeno vreme i da pravilno kombinujete namirnice.
ĆABATA
Ćabata u prevodu znači „papuča”. Ime je dobila zbog uobičajenog pljosnatog, širokog i izduženog oblika hleba. Ćabata potiče iz severne Italije a danas je popularna u celoj Evropi, posebno u Skandinaviji. Prvi ju je pripremio i plasirao na tržište Arnaldo Kavalari 1982. godine u Veneciji, u pekari u mestu Rovigo. Ćabata je vrsta hleba koja najbolje odražava italijansko uživanje u životu. Njegove odlike su izrazito hrskava, aromatična kora i šupljikava sočna sredina.
Pročitaj više
MANASTIRSKI
Preporučujemo za ishranu dijabetičara. Napravljen je od ražanog i ječmenog brašna. Recepti monaha i monahinja u srpskim manastirima su viševekovnom tradicijom prilagođeni potrebama tela.
RAŽANI
BEZ ADITIVA, VEŠTAČKIH BOJA I AROMA, ovaj hleb se preporučuje za smanjenje apetita i masnih naslaga. Osnovni sastojci su ražano i pšenično brašno.Ima nizak glikemijski indeks za razliku od belog hleba pa je pogodan za osobe sa dijabetisom.
VODENIČAR
BEZ ADITIVA, VEŠTAČKIH BOJA I AROMA, preporučujemo za aktivna creva. Sačinjen je od pšeničnih mekinja, ingegralnog brašna od celog zrna i pšeničnog brašna. Jedan od osnovnih principa pravilne i uravnotežene ishrane jeste svakodnevna upotreba integralnih žitarica.
HELjDIN
BEZ ADITIVA, VEŠTAČKIH BOJA I AROMA, heljdin hleb jača organizam, podmlađuje krvne sudove, otklanja umor. Heljda pozitivno utiče na pamćenje i koncentraciju. Doprinosi pravilnom radu creva pa se preporučuje osobama sa probavnim smetnjama, kod bolesti želuca, parazitskih oboljenja, bolesti kože i proliva, rekovalescentima i starijim osobama.
SPELTIN
BEZ KVASCA, VEŠTAČKIH BOJA, EMULGATORA I KONZERVANSA
Spelta ili krupnik, koja je rasla kao samonikla, najsavršenija je po sastavu hlebna žitarica. Predstavlja prirodan izvor zdravlja pa se svrstava u lekovito bilje. Ljudi su je koristili za ishranu i pre nove ere. Zbog niskog prinosa i teškog uklanjanja opne, pala je u zaborav. Njeno zrno je zaštićeno od štetnih atmosferskih uticaja sa osam opni. Kako je napredovala tehnologija prerade spelte, ona se ponovo našla na našoj trpezi. Preporučuje se njena upotreba od najmlađih dana zbog izgradnje otpornosti organizma na negativne uticaje okoline.
MORSKA RIBA
Morska riba i plodovi mora su veoma lekoviti, čiste creva i čuvaju telo od infarkta. Visoki sadržaj belančevina podstiče razmenu materija, a samim tim i sagorevanje masti. Na našem meniju su najkvalitetnije vrste skuše, oslića i girice. Skuša spada u sitnu plavu ribu koja je polumasna i bogata omega-3 masnim kiselinama koje regulišu količinu hormona leptina (ubrzavaju metabolizam).
PILETINA
Zbog blagotvornog dejstva na organizam, pileće meso spada u veoma zdravu hranu. Piletina je lako svarljiva, visoke biološke vrednosti i sa optimalnim sadržajem belančevina. Teško je naći više dobrih osobina u jednoj namirnici.
Otkrijte nove ukuse